Hit kan du åka på Yogaresa

Har du börjat bli sugen på att åka på en Yogaresa, men är lite osäker på var du vill åka? Då kan vi hjälpa dig på traven. Vi har tittat på några av de populäraste ställena att åka på en yogaresa på. Det finns många fördelar med att åka på en yogaresa och idag finns det många olika resor, och alla kan hitta något som passar dem.

Populära platser att åka på yogaresa till

  • Bali
  • Skåne
  • Kerala i Indien
  • Teneriffa
  • Mallorca

Bali

Bali har blivit en mycket populär plats att resa till för att träna yoga, och det är inte svårt att förstå varför. Det är en extremt vacker plats med tropisk natur, samtidigt som livsstilen på Bali är både avslappnad och spirituell.

Till Bali kan du resa både på egen hand och boka in dig på olika yogaretreat som finns där, alternativt hitta en researrangör som anordnar yogaresor dit. På Bali finns möjlighet till yogaklasser som passar båda nybörjare och mycket erfarna yogis.

Skåne

Skåne och kanske framför allt Österlen har blivit ett mycket populärt resmål för svenska yogaresor. Allt eftersom yoga har växt sig större och större i Sverige har intresset för yogaresor också ökat, och alla har varken råd eller tid att resa långväga för detta.

Österlen är mycket vacker och är en lugn och fridfull plats längst med vattnet, som lämpar sig alldeles utmärkt för att åka på yogaresa till.

Kerala i Indien

Indien är kanske det första ställen de flesta av oss tänker på när vi hör ordet yogaresa och vill du uppleva yogans äkta rötter och grunder, bör du absolut boka in dig på en yogaresa till just Indien och Kerala har blivit ett mycket populärt ställe för detta.

En yogaresa till Kerala i Indien kombineras vanligtvis med en ayurvedisk livsstil och filosofi och passar utmärkt för dig som vill ta ditt yogande ett steg längre, och göra det till en livsstil. Den yogan du tränar på en resa till Indien skiljer sig troligtvis från yogaklassen på ditt lokala gym.

Teneriffa

Teneriffa har under de senaste åren blivit en populär destination för yogaresor, och mycket är nog tack vare charterbolagen som nappat på trenden med yogaresor. En yogaresa till Teneriffa kan kombineras med sol och bad, och passar bra både till nybörjare och erfarna yogis.

På Teneriffa är det bra klimat året runt, och här finns mycket fin regnskog att avnjuta. Och eftersom det är en relativt liten ö har du aldrig långt till havet var du än befinner dig.

Mallorca

Precis som Teneriffa har Mallorca blivit ett populärt resmål för yogaresor, troligtvis tack vare charterbolagen. Mallorca ligger liten närmare än Teneriffa och innebär kortare restid, men också en mer begränsad säsong på grund av klimatet.

En yogaresa till Mallorca passar utmärkt för dig som också vill njuta av härlig natur, eftersom det är något ön verkligen har att erbjuda.

Så mycket kostar en yogaresa

Priset på en yogaresa varierar enormt mycket beroende på var du vill resa. En yogaresa i Sverige kan gå på cirka 5 000 kronor för en weekend medan en yogaresa för 14 dagar till Bali eller Indien kan kosta 30 000 kronor.

En god idé är att boka din yogaresa med kreditkort eftersom du då får 30 – 60 räntefria dagar och kan betala när du får din lön, men ofta ingår också reseförsäkring. Du kan jämföra kreditkort och hitta något mer bra villkor.

Kategorier Yoga

Lämna en kommentar