Vad är yin yoga för något?

Yin yoga är en typ av yoga som är väldigt lugn och meditativ. Denna yogan är terapeutisk, precis som medicinsk yoga. Yogans yin och yang är vila och aktivitet. Detta är en av de lugnare och mer avslappnande formerna av yoga. Man kan säga att det är motsatsen till bikram yoga som är mycket fysiskt ansträngande och räknas som en yang yoga.

 

Vad är yin yoga bra för?

Yin yoga hjälper dig att slappna av och hitta ett inre lugn i själen. Varje position hålls i mellan tre och fem minuter. Detta ger dig tid att få till varje position på rätt sätt, andas in i den och hitta lugnet. Ju längre du håller en och samma position, desto mer lugn kommer din kropp hinna känna. Det ska gå långsamt att ta sig i och ur en position. Inga hastiga rörelser tillåts i yin yoga. Här ska det vara lugnt och harmoniskt med svepande och långa rörelser.

Yin yogans huvudfunktion är att hjälpa dig att slappna av, men inte bara i kroppen utan även i huvudet. Många positioner utförs liggande för att bidra till att du slappnar av ännu mer. I och med att du slappnar av och andas långsamt och i takt kommer stressnivåerna i kroppen att sjunka. Yin yoga passar perfekt om du behöver slappna av efter en hektisk arbetsdag eller varva ner innan det är dags att sova.

 

avslappnande yin yoga

 

Hitta ditt inre yin och stressa ner

Genom att utföra yin yoga ökar dina chanser att hitta ditt inre yin, ditt inre lugn. Många lever idag i en stressad vardag med pendling till jobbet, krävande och stressiga jobb samt en familj och ett hem att ta hand om. Att kunna stressa ner är få förunnat och väldigt svårt i ett hektiskt liv. Låt yin yoga hjälpa dig. Ett så kort pass som 30 minuter har visat sig ha positiv effekt för avslappningen i kropp och själ.

Många förknippar att vara lugn med att vara ineffektiv, eller till och med lat. Men detta stämmer inte alls. Faktum är att personer som inte är stressade arbetar bättre. Och framför allt kan tänka klarare då tankarna i hjärnan inte flyger runt på samma sätt som hos en stressad människa. Lugnet inom dig får dig att kunna rikta fokus bättre.

 

yin yoga

 

Utöva yin yoga hemma

Till skillnad från bikram yoga som inte är så lätt att träna hemma så passar yin yoga ypperligt att utföra i hemmet. Många föredrar till och med att göra denna typ av yoga i hemmet. För att kunna utföra yin yoga hemma behövs några redskap, men mest saker du redan har i hemmet. Yoga blocks är något som vissa övningar kräver, men det går precis lika bra med ett par böcker. I övrigt behövs kudde och filt. En lugn och avslappnande plats är dock det allra viktigaste. Avslappnande musik eller andra lugnande ljud hjälper dig att hitta det allra djupaste lugnet inom dig själv.

 

Kategorier Yoga

Lämna en kommentar